Jeg ser nå som en"UGLE",( ser de godt forrsten?) og er Sååå takknemlig!.
MEN, nytt syn til tross, så gjorde jeg i dag det jeg som alltid gjør...
Åpner ting, skrur sammen ting, baker en ny kake, syr en kjole (eller lignende) først - og SÅ leser jeg bruksanvisningen...
I dag dro jeg for å plukke RAMSLØK.
Denne viltvoksende løkplanten som er Os sin kommuneblomst.
Gourmet kokker landet rundt mener denne planten er den "nye" hvitløken. Masse gode egenskaper pluss at en får ikke dårlig ånde :)
ALTSÅ, jeg dro ut og plukket...
En vakker plante... |
Jeg tok det som jeg synes var penest - blomst og stilk. |
Da jeg kom hjem, kuttet jeg opp stilken i små biter... |
Brukte fantasien og blandet det med bremykt smør og litt gourmetsalt.. |
Tok det oppi en koselig krukke.. |
NYDELIG smakte det! Oppå en brødskive, tomat og litt frisk koriander. Dette ble lunsjen min i dag. |
Og senere på dagen, hadde jeg dette smøret oppå nygrillet entrecòte. Mmmmm,... helt nydelig! MEN- så til poenget. I kveld leste jeg om RAMSLØK. Da står det klinkende klart at det er BLADENE en skal bruke i matlaging... "TRALLA lalla la... i skogen står de ennå så fint for jeg ville dem ikke ha..." TYPISK meg!! Men, når det er sagt. Smaken var helt nydelig den, ingen har blitt syk - så da er vel alt ok? |
En annen dag skal jeg plukke blader...
( Og om andre ønsker se etter denne planten, så finnes det masse oppskrifter på nettet til hva den kan brukes til.)
Det jeg også plukket på min søndagstur i dag, var liljekonvall...
Blomsten med sin uimotståelige duft...
Med den ønsker jeg dere alle en fin ukestart i morra.
Og HJERTELG velkommen til to nye følgere)
KLEM fra Anne på landet med "det klare syn på livet.....:)"
Nå må jeg snart begynne å kalle deg for Uglo. ;) Næ kan du jo faktisk LESE bruksanvisnninger og varedeklarasjoner i den minste skrift, er det ikke fabelaktig? Ramsløk har jeg hørt om, men aldri smakt, spennende. :)Så herlig med lilekonvaller, vakreste blomsten som finnes.
SvarSlettStor klem fra ene uglo til den andre
Vi trenger vel ikke alltid å følge oppskrifta, spesielt ikke når resultatet blir så bra! Du har jo faktisk oppdaget stilken´s fantastiske smak! :-)
SvarSlettVi lærer noe nytt hver dag- og det er jo fint! :-) Jeg hadde aldri hørt om den løken før nå, så her var det mye nytt å få med seg! Ha ei fin uke!!
Haha! Herlig! :) Det er slik jeg pleier å gjøre det også. Typ fosse frem og sjekke etterpå. :) Nydelige bilder og nydelig smør! (Jeg ELSKER smør.) Ha en knall uke!
SvarSlettSå nydelig plante, fint der vi ser den i det slitte treverket. :) Nydelige bilder du har tatt, dette må jo være en allsidig vekst. :)
SvarSlettDet er godt at ingen er blitt syke..... og deilig ser det nå ut til .......men ikke viste
SvarSlettjeg at denne ramsløken finnes her i Os :)må hvist ta turen å se om jeg finner.
men jeg er ikke like heldig som deg med synet får her må briller på .
Nydelig med liljekonvall hos deg
Ønsker deg en fin kreativ uke med nytt syn
Klem til deg
Så bra at du har hatt en vellykket operasjon, og igjen ser lyst på livet :)
SvarSlettHar hørt om ramsløken, men her vokser den ikke.
Ta for deg, og du er jo så human som lar bladene stå - he,he... så da formerer den seg vel mer enn du greier å spise.
Klem, klem
Godt operasjonen er over!
SvarSlettGodt du ikkje vart sjuk..
Ha vakker veke :-)
HERLIG ANNE -Jeg smiler og smiler.
SvarSlettAkkurat som jeg skulle gjort det selv...er så kjedelig å lese bruksanvisninger....ho,ho.
Så godt det så ut...kansje du må ta patent på det smøret.....
Herlige liljekonvall da,mine står så fint ute på hagebordet,sniffer på de når jeg går forbi;)
Da må du ha en herlig dag min ugle...ho,ho.
Veldig bra at alt gikk fint.
Smil og klem
Camilla
HA! Ja den var god!!! Men det viktigste er jo at det ble godt (og at ingen ble syk, såklart). Flotte bilder.
SvarSlettOg så bra at operasjonen gikk bra!!!
Ha en fin uke!
Hi, hi, fort gjort:-)
SvarSlettOg bruksanvisninger leser man bare hvis man MÅ...
Godt smøret smakte godt likevel, og ingen ble syke:-)
Klem
Godt det smagte godt alligevel. ;) Hilsen fra Tina, Danmark
SvarSlettSå härligt höra att det gick bra med operationen!
SvarSlettTycker att ditt smör ser jättegott ut! Vem vet? Kanske blev det extra gott, godare än med bladen?
Hälsningar Anncathrine
Så flott operasjonen gikk bra :))
SvarSlettVi hadde en plass like i nærheten her som det vokste slike, nå er alt tatt vekk pga et nytt byggefelt:/ Jeg visste jo ikke den gangen at det var RAMSLØK, dette var kjekt å vite :))
Ha en fin uke Anne :))
Klemmer Bente
Skönt att din operation gick bra, vilken skillnad
SvarSlettdet måste bli. Ramslök växer inte hos oss, men har
läst att det är en riktig delikatess. Däremot har jag
planterat luftlök, också jättegod.
Kramar
AnnaMaria
Nam, det så godt ut! For noen herlige, delikate bilder du har tatt! Sååå fine! Og du, for en flott utestue du viser i innlegget under her. Den så helt fantastisk ut!
SvarSlettHa en super kveld!
Hei Anne!! En liten titt innom før jeg må betale regninger!! I morgen tidlig til Østlandet, tur-retur samme dag!! Så trenger påfyllet fra deg!! Ramsløk er kjempegodt! Du får jo til alt! Og kjekt å høre at operasjonen ble vellykket! Foreløpig får jeg bruke mine linser....
SvarSlettVi sees!!
Lisa
Hej Anne!
SvarSlettTusen tack för din fina kommentar!
Jag blev så glad för den!
Kram Anncathrine
Hei på deg.
SvarSlettHa, ha... vi lærer noe nytt hver dag. Jammen bra at stilken også var spiselig da!!!
Så kjekt at operasjonen din var vellykket. Så vidt jeg vet ser uglene ikke så godt om dagen..., men om natten har det et perfekt syn ;))
Ønsker deg en riktig god natt, og en glad ny dag.
Smil og klem fra Monica
Å for ett muntert og posetift menneske du er!!smiler & ler av din koselige kommentarer..også skriver du sååå levende og flott :)mvh Eli:))
SvarSlett