Inspirasjon

onsdag 1. februar 2012

Oppskrift på oppfordring..








Kaldt ute,
varm kakao og nybakte rundstykker inne,
det er for meg HVERDAGSLYKKE..




Jeg er veldig glad i å bake og gjør det ofte.
Og ofte får jeg spørsmål om jeg kan dele oppskrifter ?
Klart jeg kan det - men problemet er det at jeg bruker ikke oppskrift..
MEN, nå har jeg prøvd å lage en på rundstykkene mine som jeg på oppfording fra en god venninne nå legger ut på bloggen :o)

Anne på landet sine tebirks :o)
  • 200 g smør
  • 1/2 dl mørk sirup
  • 1 l melk
  • 2 pk gjær
  • 1 dl havregryn
  • 1dl sam.hvete grov
  • 1 dl helkorn hvete
  • 1/2 dl linfrø
  • 1/2 dl solsikkekjerner
  • 1 ss salt
  • hvetemel til passe deig

Fremgangsmåte:
Smuldre gjæren oppi en bakebolle.
Smelt smør i en kjele.
Ha oppi sirup, rør til det er smeltet.
Ha oppi melk - rør og kjenn at det er ca. 37gr. Litt varmere om en bruker tørrgjør.

Tøm melkeblandingen over gjæren. Visp det litt opp med en spiralvisp og ta lokk eller klede over bollen.La stå i 10 min.
Ta så oppi de øvrige melsortene.Hvetemel til slutt.Når deigen slipper bollen, er den klart til å sttes til heveing ca. 1time.

Kjevle så uten en lang, rektangulær leiv. Pensle med egg før du bretter eller ruller sammen deigen som til shillingsboller.
Ta så kjevlet og rulle hardt til deigen blir flat.
Pensle på med egg og strø de frøene du ønsker på toppen.
Gresskarkjerner er min favoritt!
Strø gjerne bittelitt gourmetsalt oppå frøene.
Skjær oppi i passelig store tebirks og sett på brett.

Etterhev 10 min og stek på 225gr. ca. 15-20 min.

GOD APETITT 
og klem fra Anne!








14 kommentarer:

  1. Mmmmmm...dette så fristende ut Anne. Takk for oppskriften, den skal prøves. Ha en fortsatt fin dag! Klem fra Maliva

    SvarSlett
  2. Høres kjempegode ut!!

    Kos deg i det nydelige været :) (brrr...)

    SvarSlett
  3. Hei Anne:)Så flink du er!Den beste duften et hjem kan ha er duften av nystekte bakevarer.Kos deg!:))
    klem

    SvarSlett
  4. Tusen takk for at du deler,disse så kjempegode ut,Anne !!! Her skal det bakes !!! Så mye godt som det var i dem.......jeg sverger til gresskarkjerner,jeg også.......de er gode til så mye !!! Må sjekke om jeg har alle ingrediensene,nå......for bakelysten kom som et skudd :) Masse klemmer fra Bodø.

    SvarSlett
  5. Hei på deg!

    Åh så kjekt ....kjennner duften og smaken....de er kjempe gode.
    Jammen skal jeg prøve....snill er du.

    Ha en fin kveld og takk for koselige stunder......

    Klem til deg

    SvarSlett
  6. Hei på deg Anne
    Tusen takk for oppskrift på kjempegode rundstykker, jeg har bakt de idag med stort hell. De hevet jo så bra og var kjempegode. Min sønn lurte på om vi kunne gjemme de for de andre hjemme, slik at han kunne få noen på skolen i morgen hi,hi.
    Blir nok en ordning på det.

    Klem fra Monica

    SvarSlett
  7. Mmmm, de så kjempegode ut. Så snill du er som deler oppskrift med oss andre.

    God torsdag til deg, klem.

    SvarSlett
  8. Mmmm snadder. :) De må jeg prøve en gang.

    Klem fra meg

    SvarSlett
  9. Deilig ♥
    Vi har likedan mugge :)) Så glad i den ♥

    Klem Bente

    SvarSlett
  10. Denne type hverdagslykke er god =) Elsker å bake jeg også. Ha en fin fredags kveld =)

    SvarSlett
  11. Mmm så godt!

    Hjemmebakt er bare best, både i smak og duft...

    Ønsker deg en flott helg, klem

    SvarSlett
  12. Så gode te-birkene dine så ut...takk for at du deler oppskrift! Dette med å ha tid og bake er noen rare greier...da ungene var små kjøpte vi aldri brød og eller kaker...nå som de er voksne syns jeg sjelden jeg har tid å bake...rart!

    Fortsatt god helg til deg, Anne.
    Klem fra Kristin

    SvarSlett
  13. He, he, kjenner godt igjen det med mangel på oppskrift. Jeg følger sjelden en oppskrift, ihvertfall ikke på gjærbakst. :) Unntaket må være på kaker, hvor det lett kan gå galt ute. ;)

    Disse tebriksen så jo ekstra gode ut, så de må prøves. Takk for at du deler!


    AW

    SvarSlett